در معاملات آتی سرمایه گذار نیازی به مالکیت معین جهت فروش قرارداد آتی ندارد و تنها کافی است با پیش فروش در بازار بورس معامله آتی را انجام دهد.
اکثر شرکت هایی که در رابطه با ساخت، تولید و یا ارایه خدمات فعالیت می کنند، در زمینه پیش بینی قیمت های کالا از تخصص و مهارت کافی برخوردار نیستند. بنابراین منطقی است که اقدام به پوشش ریسک ناشی از نوسان قیمت ها نمایند و خود را در برابر افزایش یا کاهش ناگهانی قیمت یک کالا، حفظ و بیمه نمایند.
یکی از روش های پوشش ریسک استفاده از قراردادهای آتی است که در سال های اخیر اهمیت روزافزونی پیدا کرده است. در قراردادهای آتی خریدار و فروشنده توافق می کنند، در سررسید معین، کالای استاندارد شده ای را به قیمتی که زمان انجام معامله تعیین می کنند، معامله کنند. قراردادهای آتی تنها اختصاص به تولید کنندگان و مصرف کنندگان ندارد، بلکه سرمایه گذاران و دیگر افرادی که به تحلیل بازار می پردازند نیز میتوانند وارد معاملات آتی شوند و از نوسان قیمت قراردادهای آتی سود ببرند.
اولین قرارداد آتی در بورس کالای ایران با راهاندازی قرارداد آتی بر روی شمش طلای یک اونسی، در اسفندماه 1387 آغاز شد و رفتهرفته طی سالهای اخیر حجم فعالیت سرمایهگذاران در این بازار افزایش یافت.
در معاملات آتی سرمایه گذار نیازی به مالکیت معین جهت فروش قرارداد آتی ندارد و تنها کافی است با پیش فروش در بازار بورس معامله آتی را انجام دهد.
در معاملات آتی اگر از اهرم مالی استفاده شود، با ریسک بالایی و در نتیجه سرمایهگذاران و معاملهگران میتوانند فرصتهای فراوان همراه با کسب سود زیاد داشته باشند.
بورس معاملات آتی مکان مشخصی برای خریداران و فروشندگان بوده و با استفاده از سامانۀ معاملات الکترونیکی استاندارد انجام میشود.
معاملات آتی در مقایسه با معاملات نقدی کارمزذ کمتری دارد.
در معاملات آتی، ریسک ناشی از نوسانات قیمت از بین میرود یا به حداقل میرسد.
زعفران نگین
زعفران پوشال
پسته
زیرۀ سبز
نقره